به نوشته خبرگزاري شعر، به موجب اين حکم شاعرِ مزبور موظف شده است تا ? سال از خواندن هرگونه سروده خويش در محافل و مجالس، شبهاي شعر، سايتهاي اينترنتي، سيدي، روزنامه و مجله، مصاحبههاي تصويري و غيرتصويري خودداري نمايد.
اين حکم پس از آن صادر شد که دو تن از برادران اين شاعر يک ماه پيش شکوائيه اي را تقديم دادگاه کردند که بر اساس آن، از ضربه به حيثيت خانوادگيشان به سبب اشعار اين شاعر شکايت کرده بودند. به استناد اين شکايت، اشعار سروده شده توسط وي، از نظر محتوا و وزن شعري چنان ضعيف و خارج از وزن بوده که در هر کوي و برزن به عنوان تمسخر خوانده مي شود؛ و اين مساله آبروي خانوادگي و قبيلگي برادرانش را مخدوش ساخته است. به نوشتهخبرگزاري شعر، پس از طرح اين شکايت، دادگاه طرفين را دعوت کرده و دفاعيات طرفين را استماع ميکند، اما شاعر اعلام ميکند با اينکه ادعاي برادرانش را قبول دارد، اما چنان عاشق شعر و شاعري است که نميتواند از اين کار دست بکشد.
در نهايت در جريان مصالحه ميان شاعر و خاندان وي، توافق گرديد که وي تا ? سال از ارائه اشعارش در هر گونه محفلي خودداري کند. پس از اتمام ? سال، وي تنها زماني حق خواهد داشت تا اشعارش را در مجالس و شبکه هاي تلويزيوني قرائت کند که مجوز آن را از شورايي متشکل از رئيس قبيله وي و دو نفر از شعراي برجسته – به انتخاب رئيس قبيله – دريافت کرده باشد. اين شوراي سه نفره موظف است توانايي هاي وي در سرودن شعر را بررسي کرده و مجوز لازم را صادر نمايد.
به نوشته منابع سعودي، طي يکسال گذشته فيلم مجالس شعرخواني اين شاعر از بسياري از شبکه هاي ماهواره اي عربي، به عنوان فيلم طنز پخش گرديده بود که همين مساله موجب شکايت خاندان وي در دادگاه شد.
گفتني است نظام حقوقي عربستان مبتني بر فقه حنبلي بوده و قضات به استناد منابع معتبر فقهي – که هنوز در قالب قانون در نيامده اند – اقدام به صدور راي مي کنند. در فقه حنابله، قاعده «يُرعي في التعازير، المصلحة العامة» (ملاک در تعزيرات، مصلحت عمومي است) نسبت به جرائم تعزيري پذيرفته شده است